v                                                                                                  
Beden Birimleri Çevirme

Gömlek Bedenleri Tablosu – Ölçüleri ve Numaraları

Giyim ölçüleri tablosu rehberinden büyükten küçüğe kadın – erkek gömlek beden sıralaması örnekleri ve gömlek beden tablosu hakkında bilgi ve ipuçları aşağıda yer almaktadır.

GÖMLEK ÖLÇÜLERİ SIRALAMALARI

Erkek beden tablosu:

Gömlek bedeni – Yaka ölçüsü
39/40 (M)
39-40 cm
41/42 (L)
41-42 cm
43/44 (XL)
42-44 cm
45/46 (XXL)
45-46 cm

Kadın beden tablosu:

En küçük erkek bedeni XS, en büyük erkek bedeni 3XL’dir. En küçük bayan bedeni XXS, en büyük bayan bedeni XL′tır. Erkek – kadın gömlek ölçüleri standarttır. Ancak custom, klasik, slim fit kalıplar mevcuttur. En büyük beden veya en küçük beden gömlek ancak özel yapım terzi vasıtasıyla özel olarak yaptırabilirsiniz. Bunun dışında Mavi, Lc Waikiki, Koton, De Facto, Sabri Özel, Damat Tween, Kiğılı, Sarar, Süvari, Nike, Adidas, Puma, New Balance vb. pantolonlar da standart ölçüdür.

Gömlek ölçüsü nasıl alınır? Nasıl hesaplanır?
Hesaplama için aşağıda yer alan görsel size yardımcı olacaktır. Unutmayınız ki, her ne kadar ölçme bu şekilde yapılsa da aynı zamanda kalıp  ölçüsü bedeni de hesaplama yapılmalıdır. Ayrıca modellerine göre (küçük kalıp, rahat kalıp, bol kalıp, dar kalıp, kısa kollu, uzun kollu, sıfır yaka, büyük kalıp, kot gömlek, jean, kumaş, keten, kanvas, spor, klasik, takım elbise, deri, yazlık, kışlık, ortopedik, yünlü, pamuklu, polyester, naylon vb.) değişkenlik göstermektedir. Uzunluk santimetre cinsinden değerlendirilmelidir.

*** Gömlek ölçümü hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

 

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Powered by: Wordpress